Minut ylennettiin!

03.10.2017

Ihan kirjaimellisesti. Siirryn 23.10. lukien yhden kerroksen ylemmäs kuin missä tätä kirjoitusta nyt naputan... Päässä surisee, mietin oikeita sanavalintoja ja fiiliksen välittämistä, miten saisin tämän asian kerrottua! No, paras antaa sormien soutaa ja mielen tyhjentyä.

Olen 16 vuotta istunut tietsikan ääressä (+ 5 vuotta opiskeluja) ja heiluttanut hiirtä. Pääni ja oikea käteni ovat olleet tärkeimmät työkaluni. Pää siksi, että sieltä on luovuutta pitänyt tiristää kohti hiirikättä, joka sitten on napsutellut muutamaa ohjelmaa käyttäen ideat ensin näytölle ja siitä sitten painotaloihin tai sähköisiin medioihin. Se on ollut palkitsevaa, mutta välillä myös haastavaa. Aina ei luovuus toimi nappia painamalla ja satunnaisesti on ollut raskastakin annettujen aikataulujen puitteissa toimittaa toiveiden mukaisia materiaaleja asiakkaille. No, se on meille alan ihmisille arkea. Sanotaan että "kun luovuus loppuu, otetaan käyttöön ammattitaito", ja se on ollut toimiva slogan.

Viimeiset pari vuotta on mielessäni pyörinyt alan vaihto. Yksin työskenteleminen, ilman työyhteisöä, sen tukea ja seuraa, on ollut raskasta. Toki siinäkin on puolensa, mutta nyt viimeiset seitsemän vuotta olen ollut ihan ypöyksin, ilman työntekijää, niin tällainen seurallinen ja sosiaalinen yksilö alkaa tulla mökkihöperöksi. Aloin pitää silmiäni auki, katsella avoimia työpaikkoja sillä silmällä, että josko jotain mukavaa ja mielenkiintoista tulisi auki. Ja niin kävi!

Kuukausi sitten avautui Raahen kaupungin kulttuuripalveluissa tapahtumasihteerin paikka. He pitävät majaa tuossa toimistoni yläpuolella, Kauppaporvarin toisessa kerroksessa. Tunnen ihmiset, tunnen tilat ja tapansa toimia. Tuntui siltä, että tätä olin odottanut. Tapahtumasihteerin toimenkuva on monipuolinen, tapahtumien lipunmyynnistä esiintyjien opastamiseen, ihmisten palvelemista, tapahtumista tiedottamista, markkinointia... Päätin hakea sitä, pääsin haastatteluun, ja sain paikan!

Päätöksen tultua kävin moikkaamassa tulevia työkavereita. Pääni menoksi on jo mietitty monenlaista, varsinkin tiedotukseen, markkinointiin ja graafiseen suunnitteluun liittyviä uudistuksia, eli haasteet eivät lopu tulevaisuudessakaan, mutta tämän porukan positiivinen ja kannustava asenne tuntuu ihanalta.

Miten käy Idea Illuusian? En tiedä. Ehkä tämä osa minua siirtyy jollain aikavälillä pöytälaatikkoon. Ihan heti en pysty sitä hautaamaan, on vielä sitoumuksia ja toimeksiantoja, jotka pitää viedä finaaliin, mutta uskoisin että kuukausien kuluessa yrittäjyys minusta varisee kuin syksyn lehdet puista, kunnes jonain päivänä en enää muista, millaista oli havista tuulessa itsenäisesti omana pomonaan. Yrittäjyys on haastava taiteenlaji. Itselleni se oli yksi ajanjakso, pakon sanelemana alkanut, mutta omasta halusta päättyvä. En enää pitkään aikaan tuntenut omakseni sitä hektisyyttä, oman osaamisen korostamista eri medioissa. Kilpailua, itsensä myymistä, jatkuvaa ajan hermolla pysymistä. Että aikansa kutakin. Minun aikani on nyt keskittyä yhteen asiakkaaseen sadan tilalta, ja se ajatus rauhoittaa.

Minulla on mahdollisuus sivutoimisesti harrastaa yritystoimintaa. Jos siihen tulevalta työnantajaltani luvan saan, niin edelleen oman ammattitaidon ylläpitämiseksi tulen tekemään lehtien taittoja ym. toimeksiantoja, jotka eivät vaadi äkkinäisiä liikkuja, vaan joita voin omalla vapaa-ajallani rauhassa kotoa käsin hoitaa. Raahen kaupungin kulttuuripalvelut tulee kuitenkin saamaan 100 prosenttisen huomioni tulevaisuudessa ja tulen antamaan kokemukseni heidän käyttöönsä.

Haluan kiittää kaikkia Teitä ihania ihmisiä, jotka olette minua tällä 16 vuoden matkalla kannatelleet. Te itse tiedätte keitä olette. Joukosta löytyy ystäviä, yrittäjäkollegoita, yhteistyökumppaneita ja perhettä. Isoin kiitos kuitenkin asiakkaille, jotka luotitte minuun.

Hei hei menneisyys ja tervetuloa tulevaisuus :)

- Merja -

PS. Kauppaporvarin ala-aulassa vapahtuu 50 neliön suuruinen liiketila vuokralle... tarvitsetko sinä?

15.01.2022Idea Illuusia lopettaa
25.03.2019Muutto kotitoimistoon
03.10.2017Minut ylennettiin!
19.09.2017Kesä meni, syksy tuli
27.04.2017Raahen seutukunnan toimintakertomus 2016
13.01.2017Repliikki, Raaseli ja Neonaatti
10.11.2016Huhuilua...
01.11.2016Raahen seutukunnan kehittämiskeskuksen toimintakertomus
23.05.2016Miiluxin videotraileri
26.02.2016Piilosta-kirja julkistettu

Siirry arkistoon »